Předvolby a nastavení uživatele
- Jak můžu změnit svoje nastavení?
- Pokud jste se ve fóru zaregistrovali, jsou všechna vaše nastavení uložena v databázi fóra. Pro jejich změnu přejděte na váš „Uživatelský panel“ pomocí odkazu, který obvykle najdete po kliknutí na vaše jméno nahoře na stránkách fóra. V „Uživatelském panelu“ budete moci změnit všechna vaše nastavení a předvolby fóra.
- Jak můžu zabránit tomu, aby bylo moje uživatelské jméno zobrazeno na seznamu uživatelů nacházejících se ve fóru?
- V „Uživatelském panelu“ na záložce „Nastavení fóra“ -> „Obecné nastavení fóra“ najdete možnost Skrýt můj online stav. Pokud u této možnosti nastavíte „Ano“, budete na seznamu viditelní jen pro administrátory, moderátory a sama sebe. Budete počítán jako skrytý uživatel.
- Zobrazení časů není správné!
- Je možné, že zobrazený čas je pro jinou časovou zónu, než ve které se nacházíte. Pokud se jedná o tento případ, přejděte na váš „Uživatelský panel“ na záložku „Nastavení fóra“ a změňte vaši časovou zónu, aby odpovídala vaší konkrétní oblasti, např. Praha, Bratislava, Londýn, New York, Sydney atd. Vezměte prosím na vědomí, že změnu časové zóny, stejně jako většinu nastavení, můžou provádět jen zaregistrovaní uživatelé. Pokud ještě nejste registrováni, toto je dobrý důvod, proč tak učinit.
- Změnil jsem časovou zónu, ale čas se stále nezobrazuje správně!
- Pokud jste si jisti, že jste nastavili vaši časovou zónu správně, ale čas se stále zobrazuje nesprávně, pak je čas nastavený na hodinách serveru nesprávný. Upozorněte na to, prosím, administrátora, aby mohl tento problém odstranit.
- Můj jazyk není na seznamu!
- Pokud váš jazyk není na seznamu jazyků, tak ho buď administrátor nenainstaloval, nebo nikdo toto fórum do vašeho jazyka nepřeložil. Zkuste se zeptat administrátora fóra, jestli může nainstalovat požadovaný jazyk. Pokud překlad do vašeho jazyku neexistuje, můžete vytvořit nový překlad. Více informací můžete najít na webu phpBB®.
- K čemu slouží obrázky zobrazené u mého uživatelského jména?
- Existují dva druhy obrázků, které můžou být v příspěvcích zobrazeny u uživatelského jména. Jedním z nich jsou obrázky asociované s vaší hodností, které obvykle vypadají jako hvězdičky, tečky nebo čtverečky a indikují, kolik příspěvků jste odeslali, nebo pomáhají určit jakou mají uživatelé fóra funkci. Další, obvykle větší obrázek, je známý jako avatar a obecně se jedná o unikátní nebo osobní obrázek každého uživatele.
- Jak můžu u svého jména zobrazit avatar?
- Avatar můžete přidat pomocí možnosti „Nastavení avataru“, kterou najdete ve vašem „Uživatelském panelu“ na záložce „Profil“. Avatar můžete přidat jedním z následujících způsobů: použít Gravatar, vybrat si avatar v Galerii, použít vzdálený avatar (z jiného webu), nebo avatar nahrát do tohoto fóra. Záleží na administrátorovi fóra, jestli je používání avatarů povoleno a jakými způsoby lze avatary do fóra přidat. Pokud nemůžete avatary používat, kontaktujte administrátora fóra.
- Jaká je moje hodnost a jak ji můžu změnit?
- Hodnosti, které jsou zobrazeny pod vaším uživatelským jménem, indikují počet příspěvků, které jste do fóra odeslali, nebo slouží k identifikaci určitých uživatelů např. moderátorů a administrátorů. Obecně řečeno, nemůžete sami změnit znění žádných hodností ve fóru, protože jsou nastaveny administrátorem fóra. Prosím, nezatěžujte fórum zbytečným přispíváním jen proto, abyste dosáhli vyšší hodnosti. Na většině fór to nebude tolerováno a moderátor nebo administrátor jednoduše sníží váš počet příspěvků.
- Když chci poslat e-mail uživateli fóra, musím se přihlásit?
- Jen registrovaní uživatelé můžou posílat e-maily ostatním členům fóra přes vestavěný formulář a to jen v případě, že administrátor tuto funkci povolil. Je to z důvodu zabránění zneužití emailového systému anonymními uživateli.